OBS de Jutter kampioen Schoolschaken Noordwijk

Noordwijk Ė De Muze was woensdag 25 november het toneel van het Kampioenschap Schoolschaken Noordwijk. Zes teams van Noordwijkse basisscholen streden om de wisselbeker, die door schaakvereniging DaniŽl Noteboom ter beschikking werd gesteld. Deelnemende scholen waren De Bronckhorst, De Jutter, De Noordwijkse school en De Witte school.

Het was acht jaar geleden dat er voor het laatst een schoolschaaktoernooi in Noordwijk werd gehouden. De wisselbeker van toen bleek onvindbaar. Daarom koos schaakvereniging DaniŽl Noteboom dit maal voor een reuzebokaal: die wordt niet gauw over het hoofd gezien. De aanschaf van het edelmetaal was mogelijk dankzij de schaakminnende sponsor Xyz-Tekstservice te Noordwijk.

Het was na een spannende eindronde uiteindelijk OBS de Jutter die er met de beker vandoor ging. Tot het laatste moment lagen de Jutter en de Noordwijkse School nog samen aan kop, maar in een rechtstreekse onderlinge strijd moest de Noordwijkse School het hoofd buigen. Als derde school eindigde de Bronckhorst.

De organisatie van het toerrnooi was in handen van Schaakvereniging DaniŽl Noteboom ( Albert de Haas, Jan van Schie, Tom de Bakker) in samenwerking met Paul Scheer.

De fotoís zijn genomen door van Paul Scheer