Foto's schoolschaak 2016

De Jutter wint schoolschaaktoernooi

Noordwijk Het bleef vorige week woensdag tot het laatste moment spannend in De Muze, maar met het kleinst mogelijke verschil heeft basisschool De Jutter het Noordwijkse schoolschaaktoernooi 2016 gewonnen. Daarmee behoudt zij de wisselbeker, die ondanks zijn imposante formaat haast traditioneel tot op de dag voor het toernooi kwijt was.

Team Hoffenne 2 had evenveel wedstrijdpunten als team Jutter 1, maar had nipt de onderlinge strijd verloren en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde team Noordwijkse School 2. Er waren medailles voor de individuele deelnemers van de winnende teams.

Het toernooi werd georganiseerd door de Noordwijkse Schaakvereniging Daniel Noteboom. Waarschijnlijk zal de schaakvereniging volgend jaar voor een ruimere locatie moeten kiezen, want het aantal aanmeldingen overtrof nu al het aantal beschikbare plaatsen en de populariteit van schaken onder de jeugd is duidelijk groeiende. De schaakvereniging heeft nauwelijks plek meer voor nieuwe jeugdleden.